Sunday, 12 February 2012

Mealshake

6 sebab anda perlu belikan anak anda MealShake..bukan sekadar beli sebab testimoni best.
Jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..

*Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
*Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
*Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
*Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
*Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
*Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Testimoni:

Jom baca testimoni Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..)..

"Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..."
Mealshake Retail price: RM113.75. Sila sms saya untuk dapatkan harga special ye.

Omega tu ape?


Why do we need Omega-3?

Most Doctors and Scientists today agree that Omega-3 fatty acids reduce the risk of heart disease & heart attacks, improve cardiovascular health, support healthy vision, brain and joint function (and ease joint & arthritis pain), help maintain triglyceride and cholesterol levels.

Where do we get Omega 3's?

There are Omega 3’s in fish, but to get enough Omega 3, you would have to eat a TON of fish (which most of us don’t do)! …and unfortunately, alot of fish today is being found to have lots of bad stuff in it (harmful contaminants including heavy metals like lead, mercury, arsenic, cadmium, dioxins and PCBs)...SO… Most doctors are now saying that the BEST source for Omega-3’s is a concentrated, pure Omega 3 supplement

Why we have to choose Shaklee Omega 3 fish oil (now its called Omega guard)?

Shaklee EPA is obtained from sardines that are obtained in the deep waters of the Atlantic Ocean; far from land and potential exposure to environmental contaminants. Furthermore, the fish oil used in Shaklee EPA is tested for a number of toxins, including heavy metals such as mercury and arsenic. It does not require or undergo molecular distillation to ensure purity...Each batch of fish-sourced raw materials that goes into EPA is laboratory tested to ensure that it is free from harmful contamination or toxins, including pcb’s and heavy metals. We adhere to strict specifications, and our testing process for each EPA raw material is part of our routine screening and preliminary qualification...We retained two reputable independent laboratories to test Shaklee EPA. One laboratory performed an organo-chlorinated screen and PCB test and found none detected for all substances. The second laboratory conducted dioxin testing and found that all substances either were not detected or were below the limits of calibration. The tests were conducted using Environmental Protection Agency methodology.

Dan ni komen tentang Omega (kapsul minyak ikan) dari seorang pengguna Shaklee:

Hi everyone..there are SO MANY articles about the importance of a good fish oil. The positive benefits simply cannot be denied. Once can IGNORE THEM if they choose to.....but that doesn't mean that the benefits of taking a GOOD fish oil supplement (or the risks of not taking one) aren't very real. Even main stream media is really starting to report what Shaklee has known for YEARS... that you can either try to eat a good balanced seafood/fish diet every single week and hope you get fresh fish that isn't contaminated OR get the best fish oil supplement available in the world today. Omega Guard is much cheaper and safer then trying to eat fish 3 times/week................Still eat fish?don't me wrong..I love fish. All I'm saying is that there are some Shaklee products that you can PHYSICALLY FEEL the difference almost immediately when you take them (ESP, CorEnergy, etc). Omega Guard helps lower cholesterol, improve nervous system and brain function, helps prevent heart disease, helps you control weight, helps your joint function, helps support eyesight, and MUCH MUCH more! Some of Shaklee's products you INTELLECTUALLY FEEL how they help much quicker than you can physically feel how they help. That's because it's PREVENTION, not TREATMENT. Does that make sense? Omega Guard may be more in the intellectual side at first but the benefits to your physical and mental health are HUGE!!!!

Sekilas fakta tentang Shaklee Omega Guard~~~~It is an Ultra-Pure, Pharmaceutical Grade Omega 3 supplement. Every single batch of Omega Guard is processed using SHAKLEE’s state-of-the-art, proprietary, low temperature, triple molecular distillation and purification process that concentrates natural beneficial omega 3 fatty acids and helps remove all possibile toxins and harmful contaminants.
Omega Guard provides a full spectrum of seven natural omega 3 fatty acids — EPA, DHA , ALA and more.

Berminat?..sebotol cuma rm136 (90capsules)... selamat diambil oleh ibu2 yang mengandung dan menyusu..... (iklan jap: Eating oily fish and seeds in pregnancy can boost children’s future brain power and social skills, research suggests...A study of 9,000 mothers and children in Avon, England suggested those who consumed less of the essential fatty acid Omega-3 had children with lower IQs. These children also had poorer motor skills and hand-to-eye co-ordination, research in the Economist said.)........alaa..biasa tak kalo gi check up doktor kasi neuro gain tu?...haa..minyak ikan mcm tu la.. cuma omega guard shaklee lebih berkualiti..hihi.. neurogain 30caps hampir rm60..omega guard shaklee 90 caps cume rm109... so pandai2la buat kira2 ye.
credit to chery






Apa itu MealShake?
Shaklee Meal Shake merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasa MEALSHAKE ini  juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Mealshake mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan . Mealshake  kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium
 Siapa yang perlukan MealShake? Basically, Mealshake  sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Mealshake juga sesuai utk sesiapa sahaja ( Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat) , especially yang tak gemarkan supplement dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?
 Pn HUsni -masalah anaknye sembelit (customer Ira):
Salam kak ira,
Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit? 
Lepas diintroduce mealshake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu 
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah mealshake, segelas tu senafas je boleh minum (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli mealshake ni lagi , buat bekal puasa.
 
Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
  
Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je

…doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya).…kulit anas menjadi kasar…dan anas jadi sensitif…mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..

2 hari selepas tu cda nampak perubahannye….anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur………dan dari tu juga anas semakin aktif…..tidak mudah meragam…dan sekarang selepas 1 bulan….badanya dah mula berisi…kulitnya semakin halus dan sekata.

Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
 Alhamdulillah. dengan milkshake + susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitu sahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.
  
Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn

AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..


 Jadi utk menjawab soalan Pn Ieda sama ada Mealshake  ini berkesan atau tidak,  hanya ibu2 yg boleh jawab.. saya dah berikan fakta2 dan pengalaman ibu2…. Pilihan di tangan anda.. Saya dah menemukan yg terbaik utk saya dan keluarga saya. Ingat ye..kesihatan bermula dgn nutrisi yang baik... Anda bagaimana?

crdt to mummy maira

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...