Monday, 26 March 2012

Vitamin Untuk Anak 1 tahun ke atas


Ibu-ibu yang prihatin semua. Ada berita baik untuk ibu yang pentingkan kesihatan dan kecergasan anak masing-masing. Usah risau jika anak anda susah makan, seorang yang 'picky eater', selalu kena demam,selsema, batuk dan sebagainya. Kini terdapat set vitamin yang sesuai untuk anak-anak yang berusia 1 tahun ke atas.




MEALSHAKE SHAKLEE
- Hanya satu sudu kecil sehari, tambahkan ke dalam susu atau minuman kegemaran anak-anak @ suap saja dalam bentuk serbuk. 
- Mengandungi 19 vitamin dan mineral lengkap untuk perkembangan si comel.
- mengandungi protein dan kalsium yang sangat penting di usia kanak-kanak yang sedang membesar. Kandungan proteinnya membantu untuk pembinaan kuku, tulang, kulit, rambut yang sihat.
-Mengandungi fiber yang membantu melawaskan pembuangan kanak-kanak. (sangat sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit).
- Rasanya yang sedap perisa vanila, sangat berkrim seperti rasa aiskrim. Ibu-ibu juga pasti tergoda.
p/s ibu juga boleh mengambil mealshake ini sebagai sarapan pagi (kekal sihat walau berdiet) 

Omega Guard ~ merupakan minyak ikan terbaik dunia...Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak..jika kekurangan DHA, maka perkembangan emosi dan intelek kana2 juga terganggu..
Ada yang bertanya kepada saya, vitamin atau supplement apakah yang  sesuai untuk anak kecil? Saya beri anak saya supplement Mealshake  dan Omega guard Shaklee ketika berumur dua lebih. Itupun setelah mencuba berbagai-bagai produk vitamin yang ada di pasaran.  Namun hasilnya negatif,  anak saya masih tetap begitu seperti tidak mahu makan, mudah demam dan boleh dikatakan setiap bulan hidung pasti berair.(selsema).

Disaat itu saya sangat risaukan Ammar memandangkan dia seorang yang sangat lasak dan cerewet tentang makanan.  Ammar hanya minum susu badan dan air masak sahaja. Dia tidak suka pada susu formula , milo atau air manis.  Nak makan sehari sekali pun sukar.  Terpaksa berkejar keliling rumah dan hasilnya hanya makan sesuap dua lepas tu dia akan memuntahkan makanan itu jika diberi lagi.  

Setelah disyorkan tentang produk shaklee, saya pun mencuba. Saya berikan Ammar 1 sudu kecil dalam bentuk serbuk dan disulami dengan minum air masak pada setiap hari.  Syukor alhamdullilah, kini Ammar sangat sukakan Mealshake sehingga saya terpaksa menyorokkan bekas Mealshake ni. Selain itu juga, saya beri dia Omega Guard. Pada pertama kali dia menolak, namun lama kelamaan dia boleh menerimanya. Sekarang Ammar boleh makan begitu sahaja seperti memakan gula-gula. Dia akan menghisap dan kemudian mengunyah Omega Guard.  Saya berikan Omega Guard secara berselang hari agar badannya  tidak mudah panas dan demam.  Hasilnya selepas 2 minggu rutin saya memberi supplement makan Mealshake dan Omega Guard ini, dia sudah mula meminta makanan dari saya.  Sekarang saya tidak perlu risau lagi kerana Ammar sudah tidak menolak makanan lagi malah memintanya  lagi.  

Dulu Ammar kerap sekali kena demam, selsema, batuk kerana mudah berjangkit dengan kanak-kanak lain di tadikanya tetapi sekarang (sejak mengamalkan Mealshake dan Omega Guard) amat jarang sangat sakit. Saya berasa sangat gembira tentang perkembangan Ammar sekarang.. Kepada ibu-ibu yang risaukan anak mereka yang  cerewet tentang makan dan selalu sakit,  bolehlah mencuba kaedah ini.  

Satu canister Mealshake (544 g) boleh bertahan lebih kurang 2-3 bulan untuk seorang anak pada harga Rm113.75.  manakala Omega Guard 90 biji berharga Rm136 boleh bertahan selama 5-6  bulan juga. Untuk 1-4 tahun memadai 2-3 biji seminggu.  Bukankah ini sesuatu yang berbaloi.....!?? Bagi saya jawapannya YA!
   

Berikut adalah testimoni  :




Kepada yang beminat mencuba Mealshake & Omegaguard bolehlah hubungi saya untuk harga yang lebih rendah dan konsultansi percuma/
Hubungi saya di  012-345 8942  / ninamy160472@yahoo.com
 Add FB saya  ROSELINA NINA  

2 comments:

  1. mealshake nie berapa harga nyer..

    ReplyDelete
  2. saya dah cuba meal shake pada anak.Dulu mmg jnis liat nak makan nasik, letih nak kena buat gaya macam macam,makan x seberapa pun. Skang ni letih nak tambah nasik kat dia plak,hehe..2-3x tambah skang.
    Jom, Lawat blog saya juga..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...